WebQuest

GREEK MATHEMATICIANS - ÁÑ×ÁÉÏÉ ÅËËÇÍÅÓ ÌÁÈÇÌÁÔÉÊÏÉ ÁÐÏ ÔÏÍ 6 ÁÉÙÍÁ Ð.×. - 4 ÁÉÙÍÁ Ì.×.

Teacher Page

Η Σελßδα του Εκπαιδευτικοý περιÝχει τα παρακÜτω στÜδια:

1. Την ΕισαγωγÞ που παραθÝτουμε τον τßτλο και την εισαγωγÞ της εργασßας η οποßα αφορÜ στους Αρχαßους ¸λληνες μαθηματικοýς. Επιπρüσθετα, αναφερüμαστε στα κßνητρα που þθησαν τους προγüνους μας, να ασχοληθοýν με αυτü το αντικεßμενο. Γενικüτερος στüχος, εßναι να κεντρßσουμε το ενδιαφÝρον των μαθητþν, παρουσιÜζοντας το ενδιαφÝρον των αρχαßων φιλüσοφων, να ερμηνεýσουν τον κüσμο και ολüκληρο το πλανητικü μας σýστημα.

 

2. Την Εργασßα που χωρßζουμε τους μαθητÝς σε τρεßς ομÜδες ισÜριθμων ατüμων. Με τη χρÞση των απαραßτητων στοιχεßων που μποροýν να συλλÝξουν, τα οποßα γνωρßζουμε εκ των προτÝρων, αναθÝτουμε τις πρþτες ομαδικÝς εργασßες. ΑυτÞ, η πρþτη επαφÞ με το αντικεßμενο, αποσκοπεß σε Ýνα αρχικü - εισαγωγικü προβληματισμü. Ο προβληματισμüς αυτüς, θα συνεισφÝρει στα επüμενα βÞματα. Επιπρüσθετα, θα οδηγÞσει στην εμβÜθυνση και τη σωστÞ χρÞση του υλικοý που δßνουμε, þστε οι μαθητÝς να ολοκληρþσουν με επιτυχßα την εργασßα. ¸μφαση δßνουμε στη τελευταßα ερþτηση, η οποßα παραπÝμπει σε ιστοσελßδα, üπου εκεß, απαιτεßτε ο συνδυασμüς της γνþσης, της φαντασßας και της δημιουργικüτητας, ζητþντας να ανακαλýψουν τις προûποθÝσεις κατασκευÞς ενüς τριγþνου. Οι κατÜλληλες οδηγßες χρÞσης, παρÝχονται στην ιστοσελßδα.

 

3. Την Διαδικασßα που περιÝχει üλα τα εφüδια και το υλικü που εßναι απαραßτητα για την ολοκλÞρωση της εργασßας.  ΠαραθÝτουμε σχετικÝς ιστοσελßδες, τις οποßες ελÝγξαμε σχολαστικÜ για την εγκυρüτητα των περιεχομÝνων τους. Το εýρος των πηγþν αυτþν, συρρικνþνεται στην αυστηρÜ επιλεγμÝνη χρονολογικÞ περßοδο, 6ο αιþνας π.Χ Ýως 4ο αιþνα μ.Χ., την οποßα ζητÜμε απü τους μαθητÝς να μελετÞσουν. Επιπρüσθετα, μπορεß να δοθεß η δυνατüτητα στους μαθητÝς να αναζητÞσουν μüνοι τους και Üλλες πηγÝς δεδομÝνων.

 

4. Την Αξιολüγηση που ζητÜμε απü τους μαθητÝς, να αυτοαξιολογηθοýν με συγκεκριμÝνα κριτÞρια τα οποßα εμεßς Ýχουμε καθορßσει. Τα κριτÞρια αυτÜ, τα Ýχουμε επιλÝξει βÜση των δεδομÝνων που τους Ýχουμε δþσει και συνεπþς γνωρßζουμε τα επιθυμητÜ αποτελÝσματα.

 ΑναμÝνουμε απü τις τρεßς ομÜδες να συζητÞσουν και να διαλÝξουν αντικειμενικÜ την κλßμακα που τους αναλογεß. Η τελικÞ βαθμολογßα θα διαμορφωθεß απü τον διδÜσκοντα, ο οποßος θα συνυπολογßσει στο τελικü βαθμü, εκτüς των Üλλων και την αντικειμενικüτητα της κÜθε ομÜδας. Συνεπþς, εξετÜζουμε τους μαθητÝς, για τη συνεργασßα τους, το ομαδικü πνεýμα που διαθÝτουν, την ορθüτητα – σαφÞνεια – τεκμηρßωση των απαντÞσεþν τους και τÝλος, την δυνατüτητα να αυτοαξιολογηθοýν αντικειμενικÜ.

 

5. Το ΣυμπÝρασμα εßναι το τελικü στÜδιο της εργασßας. Αποσκοπεß στην ανακεφαλαßωση του περιεχομÝνου και μπορεß να οδηγÞσει σε μßα συζÞτηση μÝσα στην τÜξη. Η συζÞτηση αυτÞ, μπορεß να εßναι ατομικÞ η ομαδικÞ. Μποροýν οι ομÜδες να ανταλλÜξουν απüψεις και να ενημερþσουν τις υπüλοιπες για το Ýργο τους, μιας και η κÜθε μßα ασχολÞθηκε με διαφορετικü θÝμα. Μποροýν επßσης να συνδυÜσουν τις κατατÜξεις που κÜνανε και να βγÜλουν μια ολοκληρωμÝνη και αναλυτικÞ θεþρηση, που απαντÜ σε üλα τα ερωτÞματα της κÜθε ομÜδας. Επιπρüσθετα, καλοýνται üλοι μαζß Þ σαν ομÜδες ξεχωριστÜ να αναγνωρßσουν κÜποια επιτεýγματα της σημερινÞς τεχνολογßας, που βασßζονται σε üλα αυτÜ που μελετÞσανε. ΤÝλος, üλα τα παραπÜνω Þ κÜποια μεμονωμÝνα να ανατεθοýν και για επιπλÝον εργασßα στο σπßτι.

 

ΠΗΓΕΣ:

 

 

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ:

ΒαγγÝλη ΣπανδÜγου – Ροýλας ΣπανδÜγου, ΔÝσποινας Τραυλοý, Οι Μαθηματικοß της Αρχαßας ΕλλÜδος, 3η Ýκδοση, Αßθρα

The Public URL for this WebQuest:
http://zunal.com/webquest.php?w=29049
WebQuest Hits: 35,108
Save WebQuest as PDF

Ready to go?

Select "Logout" below if you are ready
to end your current session.