WebQuest

MODELET E MESIMDHENIES

Task

20100628071201SequL.jpg

Sistemi arsimor dhe partneret e tij nuk jane arritur te prodhojne qytetare te cilet te mund te japin ndihmesen dhe te perfitojne nga nje bote qe ofron mundesi shume te medha por qe ne te njejten kohe paraqet edhe veshtiresi te medha per te gjetur rrugen ne te.Ndryshimi ne arsim eshte i nevojshem sepse shume nxenes nuk e duan shkollen e lene ose dalin keq ne mesime .Jeta e tyre eshte e varfer ngase duhet te jete.Ndryshimi ne arsim nevojitet sepse shume mesues nuk mund te durojn me jane merzitur dhe nuk u ka mbetur pike energjie.Ceshtja qe shtrohet sot eshte se si duhet te jete arsimi dhe shkollat qe ne ti pergatisim njerzit per shoqerin e informacionit dhe si ta kapercejme kete transicion.

Transformim eshte ndryshimi i plote i pamjes se jashtme ose i karakterit te dickaje ose te dikujt.

Konceptet e ndryshimit jane:

1.sasia e ndryshimit mund te jete i madhe ose i vogel megjithate ai matet me ndikimin qe sjell ne shoqeri.

 2.kohezgjatja e ndryshimit sipas Fullan nje shkolle fillore mund te arrije te permiresohet per rreth 3 vjet .

 3.natyra e ndryshimit mund te jete e menjehershme ose e ngadalte.

 Ne tani po jetojme ne kohen e tranzicionit nga shgoqeria industriale ne shoqerin e informacionit .

Keto ndryshime mund te jene :

 a.qe dedikohen nga ndryshime ekonomike e sociale

 b.nga rritja e diversitetit te popullates se siles i sherben shkolla

 c.nga konceptimet e reja per te nxenet dhe njohjen.

 


Attachments


File
  • File
    Description: TEACHERS

File
  • File
    Description: MESIMDHENIE NEN NDIKIMIN E UNMIK-KFOR-O.J.Q ne KOSOVE

File
  • File
    Description: PLANIFIKIMI I MENAXHIMIT TE MESIMDHENIES

The Public URL for this WebQuest:
http://zunal.com/webquest.php?w=62384
WebQuest Hits: 31,734
Save WebQuest as PDF

Ready to go?

Select "Logout" below if you are ready
to end your current session.