WebQuest

MODELET E MESIMDHENIES

Evaluation

20100625090748umaru.jpg

 Opinione te mesuesve ne fillim me eshte dukur se metodat klasike jane te pazevendesueshme por shume shpejt kuptova se te nxenet nderveprues te gjitha ato teknika ne menyren me te persosur i nderrojne metodat klasike . Gjate ores te gjithe nxenesit jane aktiv shume te lire dhe pjesemarres te barabarte ne mesim .Pas perdorimit te ketyre metodave dhe teknikave edhe suksesi ne klase dukshem u permiresuar edhe nxenesit e dobet ju bashkengjiten atyre te mireve .......

 Anet pozitive te ketyre metodave dhe te formave te te nxenit jane te shumta:

 Shembull ;

1.nxenesit shprehin deshire te madhe te punojne ne grupe sepse ndihen te lire , deshirojne te bashkepunojne dhe te shprehin idete e tyre.

2.para se ti vleresojme ne ata vleresojne njeri tjetrin.

3.prinderit shprehin kenaqesi dhe pajtim me kete pune,me metoda te reja.

4.por ora mesimore shpesh eshte e shkurter prej 45 min

......duke i zbatuar teknikat e reja te te nxenit nderveprues punen kryesore e bejne vete nxenesit me ane te aktiviteteve , lojrave , punes  me grupe dhe zoteron me shume lenden.

 Ata u shprehen se metodat jane mjaft interesante , mesimi eshte mjafte i kuptueshem si per ne por gjithashtu edhe per te gjithe nxensit e shkollave tjera . Me kete metode ne jemi me atraktiv gjate procesit mesimit dhe mesojm shume nga njeri tjetri sepse puna ne grupe eshte shume e qelluar .

Pra puna ne grupe eshte shume e mire sepse i ndihmon shume nxenesve te dobet sepse momentin e zbatimit te ketij modeli qe ju eshte ofruar mesimdhenies tone edhe nxensit e dobet jane avancuar shume dhe ju ka ndiohmuar atyre qe mesimin ta kuptojn me mire dhe me lehte permes kesaj metode.

 Po verehet ndryshimi tek femijet tane, do te thote shume me lehte po e kuptojne mesimin dhe jane te kenaqur shume me keto metoda qe zhvillohen ne shkolle kjo verehet dukshem ne shtepi sepse jane me afer qellimit dhe ides se cka kane mesuar ne shkolle e kan nje vullnet me te mire sidomos ne punen me grupe sepse aty te ky model ata e kane gjete veten shume mire sepse ndihen te lire te shprehen ashtu si din dhe si e kane kuptuar mesimin.

Ne si prinder jemi te kenaqur me kete model te mesimit dhe ju deshirojme qe edhe me tutje te punohet ne kete drejtim.

 

 


Rubric

# Score

Total Score:

The Public URL for this WebQuest:
http://zunal.com/webquest.php?w=62384
WebQuest Hits: 31,730
Save WebQuest as PDF

Ready to go?

Select "Logout" below if you are ready
to end your current session.